Με σπουδαίες συμμετοχές από το εξωτερικό αλλά και κορυφαία ελληνικά σωματεία, διεξάγεται το Σαββατοκύριακο (29-30 Απριλίου) το 2ο Greek Nireas Syhncro Cup που διοργανώνει ο Νηρέας Χαλανδρίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Νίκος Πέρκιζας» της πόλης, με συνδιοργανώτρια την ΚΟΕ και υποστηρικτή τον Δήμο της πόλης.

Για την διοργάνωση, παραχωρήθηκε σήμεραν(28/4) Συνέντευξη Τύπου στο παλαιό Δημαρχείο Χαλανδρίου, με την παρουσία του δημοτικού συμβούλου Κώστα Τσίγκου, του Προέδρου του Νηρέα Χαλανδρίου Δημήτρη Γιακουμάτου και του Γενικού Γραμματέα του συλλόγου Δημήτρη Γριζάνου.

Χαρακτηριστικά τόνισαν:

Δημήτρης Γιακουμάτος: «Αυτό που ονειρευόμασταν στον Νηρέα, έγινε ήδη πραγματικότητα από τον δεύτερο χρόνο διεξαγωγής του μίτινγκ. Έχουμε συμμετοχές από6 χώρες, από το σύνολο των ελληνικών σωματείων με όλα τα κορυφαία να δίνουν το παρόν, ενώ αριθμητικά οι συμμετοχές σχεδόν διπλασιάστηκαν (285 φέτος). Ευχαριστούμε το Δήμο για τη βοήθεια και όσα έχει κάνει και προτίθεται να κάνει ώστε το Κολυμβητήριο της πόλης να λειτουργεί απρόσκοπτα. Ευχαριστούμε επίσης την ΚΟΕ που είναι μαζί μας και μας βοηθά, με την ένταξη του μίτινγκ στο επίσημο πρόγραμμα της Len ».

Κώστας Τσίγκος: «Ο Νηρέας είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της πόλης του Χαλανδρίου που την εκπροσωπεί σε τόσο υψηλό επίπεδο. Το μίτινγκ, όπως και όλες οι διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που γίνονται στη χώρα μας, αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή μας προς τα έξω για την Ελλάδα».

Στο μίτινγκ, μετέχουν σωματεία από την Ισπανία (Costablanca), το Ισραήλ (Aquadance), τη Γεωργία (SPORT TIME), την Ουγγαρία (Meduza 21 και Orka Synhcro Club), καθώς και η Εθνική ομάδα της Γεωργίας.

Από ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν, αθλήτριες των σωματείων: ΑΝΟ Γλυφάδας, ΝΟΒΑ, Ωρίωνας Ηρακλείου Κρήτης, Οδυσσέας Θεσσαλονίκης, ΑΟ Πλιτς Πλατς, ΓΑΣ Καλαμαριάς «Βόσπορος», Αρίων Γλυφάδας, Άλμα Λέοντες Αλίμου, ΝΟ Βουλιαγμένης, ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, ΣΚ Ροή, Άρης Νίκαιας και του διοργανωτή Νηρέα Χαλανδρίου.

Συνολικά μετέχουν 285 αθλήτριες ηλικίας 8 έως 15 ετών, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τον αντίστοιχο περυσινό (160).

Το μίτινγκ, από φέτος και μετά την παρθενική του πετυχημένη διοργάνωση πέρυσι, συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο Καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (Len).

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του μίτινγκ:

Σάββατο, 29 Απριλίου

09.00 Φιγούρες

12.30 Αγωνιστική 4άδα

15.00 Τελικός Ντουέτο

18.30 Τελικός Κόμπο

Κυριακή, 30 Απριλίου

10.00 Τελικός Σόλο

14.00 Τελικός Ομαδικό