Επιβλητική ήταν η Εθνική μας ομάδα, απέναντι στην Ελβετία, επί της οποίας επικράτησε με 21-4 και αποθεώθηκε από το κοινό, που κατέκλυσε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα τις εξέδρες του ανοιχτού κολυμβητηρίου του ΕΑΚ Βόλου.

Στις δηλώσεις του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώντας Λεμπέσης έστρεψε την προσοχή της ομάδας στο αυριανό παιχνίδι με τη Γεωργία, που θα κρίνει και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, σημειώνοντας: «Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, γιατί η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Προσπαθήσαμε να σεβαστούμε και τον αντίπαλο, αλλά και τον κόσμο που ήρθε να μας δει. Σχετικά με το αυριανό παιχνίδι, είναι ένα ματς πρόκρισης, αν κερδίσουμε, θα προκριθούμε. Ο αντίπαλος είναι πολύ καλύτερος απο τον σημερινό, αν είμαστε όπως πρέπει να είμαστε, δε θα έχουμε πρόβλημα. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τα παιδιά συγκεντρωμένα στο στόχο, που είναι το μετάλλιο, γι’ αυτό και δεν τα αφήνουμε να χαρούμε όσο πρέπει αυτή τη γιορτή, αλλά στο τέλος των αγώνων, πιστεύω ότι θα έχουν όλοι μια ιδιαίτερη ανάμνηση».

Ο Γιώργος Μητράκης μίλησε εκ μέρους των παικτών, τονίζοντας ότι στόχος της Εθνικής μας είναι η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου: «Πιστεύω ότι η ομάδα μας θα φτάσει ψηλά, στόχο έχουμε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη διοργάνωση. Είμαστε ολοκληρωμένοι σαν ομάδα, ζει ο ένας για τον άλλον και προσπαθούμε να παίζουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και να κερδίζουμε. Ο κόσμος μας βοηθάει πολύ, προσπαθούμε και εμείς να τον ανταμείψουμε με τον τρόπο μας, μέσα στο παιχνίδι. Προσπαθούμε για το καλύτερο».

Πηγή: koe.org.gr