«Είναι πολύ πιο δύσκολο να διατηρηθείς στην κορυφή από ότι να την κατακτήσεις μια φορά»…

Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση του υγρού στίβου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο! Δίνοντας το «παρών» στην εκδήλωση – Media Day της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος μια ανάσα πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, δεν γινόταν να μην μιλήσουμε με τους πρωταγωνιστές των Εθνικών μας ομάδων, πολλώ δε μάλλον με τους Αργυρούς Ολυμπιονίκες του 2021.

Μετά την τεράστια επιτυχία της Εθνικής Ανδρών στο Τόκιο, η Ελλάδα χαίρει τον σεβασμό της παγκόσμιας κοινότητας της υδατοσφαίρισης και πιο συγκεκριμένα ο Μανώλης Ζερδεβάς φέρει επάξια τον τίτλο ενός εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων του αθλήματος αυτή την στιγμή. Μιλώντας αποκλειστικά στο #Aquafeed24 ο διεθνής πορτιέρε, αναφέρθηκε στην προετοιμασία της «Επίσημης Αγαπημένης», την νοοτροπία της Εθνικής πλέον ως Ασημένιας Ολυμπιονίκη και την οπτική της ομάδας ξεκινώντας έναν απαιτητικό κύκλο διοργανώσεων.

«Η ομάδα μας σε γενικές γραμμές παραμένει η ίδια, ωστόσο έχουμε νέες προσθήκες και αλλαγές, οι οποίες θα φέρουν νέο αέρα στην Εθνική. Τα παιδιά όπου ήμασταν στο Τόκιο έχουμε ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για νέες επιτυχίες και για να είμαι ειλικρινής μετά το Ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο έχω δει με διαφορετική οπτική την Εθνική και ευελπιστώ σε ακόμη περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον. Η προετοιμασία μας έως τώρα έχει κυλήσει ομαλά, δεν έχουμε τραυματισμούς και ασθένειες πράγμα που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ακόμα και με δύο εβδομάδες που έχουμε στην διάθεσή μας, μπορεί να γίνει καλή δουλειά και να πάμε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Ομοιογένεια στο σύνολο μας υπήρχε και υπάρχει ήδη σε μεγάλο βαθμό, ακόμα και με τα παιδιά που βρίσκονται σε ομάδες του εξωτερικού, έχουμε παίξει μαζί και είμαστε αρκετά δεμένοι. 

Οι στόχοι μας είτε για το Παγκόσμιο, είτε για το Ευρωπαϊκό παραμένουν οι ίδιοι. Οι πρωταγωνιστές και στις δύο διοργανώσεις δεν διαφέρουν σχεδόν καθόλου, οι ευρωπαϊκές χώρες είναι αυτές που βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις συνήθως. Το μόνο που διαφέρει για εμάς είναι ο διαθέσιμος χρόνος για προετοιμασία που έχουμε, καθώς για το Σπλιτ μεσολαβεί περίπου 1μισης μήνας όπου θα δουλέψουμε σε αντίθεση με το Παγκόσμιο. Για τώρα, εστιάσαμε την προπόνησή μας στο κομμάτι της τακτικής, ενώ μέχρι το ευρωπαϊκό θα έχουμε χρόνο να δουλέψουμε και την φυσική μας κατάσταση ακόμα περισσότερο, πάντα με εμπιστοσύνη στον προπονητή και την ίδια μας την εμπειρία.

Και στις δύο διοργανώσεις που έρχονται θέλουμε να αποδείξουμε ότι η επιτυχία του Τόκιο δεν ήταν μονάχα ένα πυροτέχνημα… Φυσικά, είναι πολύ πιο δύσκολο να διατηρηθείς στην κορυφή από ότι να φτάσεις μια φορά και σίγουρα υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως αυτό αποτελεί κίνητρο για εμάς. Όλοι θέλουν να “εκδικηθούν” και πλέον είμαστε μια εκ των κορυφαίων ομάδων, έχουμε αποδείξει την ποιότητά μας όλα τα παιδιά και στοχεύουμε σε κάτι εξίσου υψηλό σε αυτά που έρχονται».

Facebook Comments