Με ανακοίνωση τους, επτά πρώην -πλέον- αθλητές του Εθνικού Πειραιά, γνωστοποίησαν την κίνησή τους προς διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους μέσω της νομικής οδού, αναφερόμενοι στην δύσκολη περυσινή σεζόν που βίωσαν στον σύλλογο.

Η ανακοίνωση των πρώην αθλητών του Εθνικού:

«Παρά τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις πληρωμών, ακόμα και μετά από αναπάντητα μηνύματα και κλήσεις μας προς τους αρμόδιους, καθώς και τον πρόεδρο της ομάδας μας, όλοι οι αθλητές της ομάδας υδατοσφαίρισης του Εθνικού Πειραιώς για την αγωνιστική περίοδο 2022 – 2023, επέδειξαν υπομονή και απύθμενο ήθος, πετυχαίνοντας τους στόχους που είχε θέσει η ομάδα με αποκορύφωμα την συμμετοχή της στο φαιναλ φορ του κυπέλλου. Σεβόμενοι την ιστορία του συλλόγου, βάλαμε πλάτη στις καθυστερήσεις των πληρωμών και δεν κοινοποιήσαμε τα προβλήματα που υπήρχαν καθ’όλη την διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής χρονιάς.
Η αδιαφορία της διοίκησης ήταν ο κύριος λόγος της απογοήτευσης μας, όμως το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στην ιστορία του συλλόγου μας αλλά και των προσωπικών μας φιλοδοξιών μας έκαναν να συνεχίσουμε τις σκληρές προπονήσεις.
Πλέον όλοι εμείς που αποχωρήσαμε από την ομάδα, έχουμε ήδη κινηθεί νομικά διεκδικώντας τα δεδουλευμένα.
Τέλος θέλουμε να διευκρινίσουμε πως τα ψέματα και οι υποσχέσεις δόθηκαν από πρόσωπα που διοικούν και διαχειρίζονται μόνο το αντρικό τμήμα υδατοσφαίρισης του Εθνικού ΟΦΠΦ σπιλώνοντας την ιστορία και την φερεγγυότητα των προκατόχων τους».

Την επιστολή υπογράφουν οι εξής αθλητές: 

Παπαδόγκωνας Παναγιώτης, Μπεριστιάνος Ιωάννης, Βιτέλας Κωνσταντίνος, Θεοδόσης Παπαλουκάς Διονύσιος, Βαλλιανάτος Αναστάσιος, Κατσαγούνος Γεώργιος, Δροσόπουλος Αντώνιος