Η Νόβι Μπέογκραντ συμφώνησε με τη Φερεντσβάρος σχετικά με την αναχώρηση του Ντούσαν Μάντιτς για τη Βουδαπέστη και τώρα αναζητά σύλλογο που είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί για τον Νίκολα Γιάκσιτς, διαφορετικά ο παίκτης θα μπει στον «πάγο» την επόμενη σεζόν, κάτι το οποίο θα είναι καταστροφικό για την καριέρα του.

Ένα χρόνο πριν από τη λήξη της συμφωνίας ανάμεσα στον σύλλογο και τον χρυσό Ολυμπιονίκη, η πρωταθλήτρια Σερβίας είναι έτοιμη να αποδεσμεύσει τον αρχηγό της εθνικής ομάδας με τη… ρήτρα να ανέρχεται στις 150.000 ευρώ, ποσό ιδιαίτερα υψηλό για παίκτη υδατοσφαίρισης, ενώ στην εξίσωση των ενδιαφερομένων αναγκαστικά θα μπει και η μελλοντική αμοιβή του αθλητή, η οποία επίσης θα έχει εξαψήφιο νούμερο…

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό που παρουσίασε και αυτός είναι ο λόγος που δίνουμε την ευκαιρία στον Γιάκιτς να αλλάξει το περιβάλλον. Αυτό είναι το τίμημα, νομίζω ότι επενδύσαμε πολλά, αλλά δεν πήραμε αυτό που περιμέναμε», δήλωσε ο διευθυντής του συλλόγου Σλόμπονταν Σόρο.

Και αν δεν υπάρχει σύλλογος έτοιμος να ξοδέψει τόσα χρήματα; «Αν δεν βρει σύλλογο, το συμβόλαιο του Γιάκσιτς θα τηρηθεί και δεν θα παίξει πουθενά», συμπλήρωσε ο Σόρο.

Υπάρχει λοιπόν η πιθανότητα ο Σέρβος αρχηγός να λάβει χρήματα την επόμενη σεζόν χωρίς αγωνιστικές δραστηριότητες και πιθανότατα χωρίς ποιοτική προπόνηση, κάτι το οποίο θα αποτελέσει πρόβλημα για τον παίκτη και παράλληλα την εθνική Σερβίας.

«Είναι εδώ όλο το καλοκαίρι, ας φανεί. Μπορεί να μας κάνει να αλλάξουμε γνώμη. Αλλά έτσι όπως είναι μέχρι στιγμής δεν είναι ο παίκτης που περιμέναμε», δήλωσε ο Σλόμπονταν Σόρο.

Υπήρχε μια… ιστορία ότι ο Γιάκσιτς θα μπορούσε να ενταχθεί στην Προ Ρέκο αν ο Ίβοβιτς πάρει την ιταλική υπηκοότητα. Αν η Προ Ρέκα δεν είναι στο παιχνίδι, το ερώτημα είναι ποιος σύλλογος θα έβαζε τόσα χρήματα στο τραπέζι. Η αλήθεια είναι ότι ο Φερεντσβάρος δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τον παίκτη με τον οποίο κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ πριν από τέσσερις σεζόν, ωστόσο το τίμημα είναι αρκετά υψηλό για να τον επαναφέρει στις τάξεις της.

Όπως αντιλαμβανόμαστε, το φετινό καλοκαίρι θα κρύβει ιδιαίτερο άγχος για τον Σέρβο αμυντικό, ο οποίος παράλληλα θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένος στην εθνική ομάδα του, αλλά και στην αναζήτηση νέας αθλητικής στέγης.