Εορταστικό είναι το κλίμα σε ολόκληρο το ελληνικό πόλο από την Κυριακή 19/09, όπου η Εθνική Εφήβων κατέκτησε το Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ17 της Μάλτας και την υποδοχή των νεαρών διεθνών να είναι συγκλονιστική!

Ο Χρήστος Μπιτσάκος, όντας από μια οικογένεια ταυτισμένη με την υδατοσφαίριση αποτέλεσε καθοριστικό μέλος της Εθνικής Εφήβων και μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Ο Κόσμος των Σπορ» για τα συναισθήματα αυτής της τεράστιας επιτυχίας:

«Η αλήθεια είναι έχω μια γλυκόπικρη γεύση, γιατί αυτή η ομάδα είχε πάρα πολλές δυνατότητες και νομίζω το δείξαμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Είχαμε ψυχή, ωστόσο στο τελευταίο παιχνίδι δεν τα καταφέραμε τόσο καλά, δεν βρισκόμασταν στην καλύτερή μας μέρα και ανεβήκαμε στο 2ο σκαλί του βάθρου…», δήλωσε ο Πατρινός περιφερειακός.

Σχετικά με το παιχνίδι του Τελικού με την Σερβία και την απόδοση της ελληνικής ομάδας ανέφερε στην αθλητική εκπομπή: «Οι Σέρβοι είναι διαχρονικά στην κορυφή, είναι το εθνικό τους άθλημα. Στο παιχνίδι του τελικού σημαντική απώλεια για εμάς ήταν αυτή του Κωνσταντίνου Μαθιόπουλου, ο οποίος είχε αποβληθεί με κόκκινη κάρτα από τον ημιτελικό. Επίσης καθοριστικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι δύο ακόμα συναθλητές μας δεν ένιωθαν 100% καλά την μέρα του τελικού… Η Σερβία ήταν η μόνη ομάδα από την οποία ηττηθήκαμε, μία φορά στον Όμιλο και άλλη μία στον τελικό».

Ο Χρήστος Μπιτσάκος, γιος του μεγάλου πολίστα Δημήτρη Μπιτσάκου και της πολύπειρης τερματοφύλακα, Βούλας Μανέτα, αναμφίβολα είχε ιδανικά πρότυπα και ερεθίσματα όσον αφορά την υδατοσφαίριση. «Οι γονείς μου δεν με περιόρισαν στο πόλο, ούτε ήταν δεδομένο ότι θα ακολουθήσω το άθλημά τους, απλά μπήκα στην πισίνα και το αγάπησα! Μου άρεσε πάρα πολύ από την πρώτη στιγμή, ίσως είναι θέμα γονιδίων», ανέφερε χαριτολογώντας ο νεαρός πολίστας.

Κλείνοντας, σχετικά με τις προσωπικές και συλλογικές του φιλοδοξίες δήλωσε: «Πιστεύω το όνειρο και ο στόχος κάθε νεαρού αθλητή είναι πρωτίστως να καταφέρει να αγωνιστεί για την Εθνική Ανδρών και έπειτα να μπορέσει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες»!

 

Επιμέλεια: Δέσποινα Μπαλαχτάρη

 

Facebook Comments