Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των Σχολών Προπονητών της Γ’ κατηγορίας Υγρού Στίβου της ΓΓΑ που πραγματοποιήθηκαν, σε συνεργασία με την ΚΟΕ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με το συνολικό αριθμό των επιτυχόντων σπουδαστών να φτάνει τους 369.

Τα διπλώματα στους επιτυχόντες της σχολής προπονητών της Αθήνας απένειμε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, σε μία λαμπρή τελετή που έλαβε χώρα την Τρίτη το βράδυ (8/1) στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Παλαιού Φαλήρου.

Στις 11 του μηνός θα πραγματοποιηθεί η απονομή των διπλωμάτων και στους επιτυχόντες της σχολής προπονητών Γ΄ κατηγορίας του Υγρού Στίβου της Θεσσαλονίκης, στο Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στη σχολή φοίτησαν 409 άτομα, από τα οποία επιτυχώς πέρασαν τις εξετάσεις τα 369. Από τους επιτυχόντες, το 55% αφορούσε στο άθλημα της κολύμβησης, το 28% στο άθλημα της υδατοσφαίρισης, το 7% στο άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης και το 10% στο άθλημα της τεχνικής κολύμβησης.

Από τους 409 φοιτήσαντες, οι 110 ήταν απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ που επιθυμούσαν να λάβουν είτε δεύτερη ειδικότητα, είτε ειδικότητα σε αθλήματα που δεν διδάσκονται στα ΤΕΦΑΑ, όπως η τεχνική και η συγχρονισμένη κολύμβηση.

Με την αποφοίτηση των 369 νέων προπονητών η ΚΟΕ αποκτά ένα αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό για την παραπέρα ανάπτυξη του υγρού στίβου στην χώρα και τα σωματεία της συγχρονισμένης, της τεχνικής κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης αποκτούν τη δυνατότητα νόμιμης απασχόλησης προπονητών με επίσημη άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Facebook Comments