Ένα ακόμη (μερικό) λοκντάουν διάρκειας 3 εβδομάδων αναμένεται να ανακοινωθεί από την Ολλανδική κυβέρνηση το βράδυ της Παρασκευής 12/11, μιας και την προηγούμενη μέρα «έσπασε» το αρνητικό ρεκόρ καταγεγραμμένων κρουσμάτων covid-19 με 16.287 νέες μολύνσεις. Ανάμεσα σε όλους τους αντίστοιχους περιορισμούς της συγκεκριμένης απαγόρευσης, θα ανακοινωθεί και ο πλήρης αποκλεισμό θεατών από αθλητικούς αγώνες και εκδηλώσεις!

Οι επιπτώσεις που θα επιφέρουν οι επικείμενες περιοριστικές αποφάσεις των Ολλανδών αρμόδιων στους διοργανωτές του International Swimming League θα είναι σοβαρές ίσως και καταστρεπτικές… Το διεθνές κολυμβητικό μίτινγκ διεξάγει αυτές τις μέρες τους γύρους των Play-off του στο Αϊντχόφεν, ενώ το πρόβλημα έγκειται στο ότι η πώληση των εισιτηρίων για την συγκεκριμένη αγωνιστική συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομική «ισορροπία» του ISL.

Τα εισιτήρια της εκδήλωσης πωλήθηκαν αρχικά από 5€ έως 25€ (6 έως 29 δολάρια) με την χωρητικότητα του χώρου ορίστηκε στις 1.500 (από 3.000) θέσεις. Ωστόσο ο ακριβής αριθμός θεατών που παρευρίσκονται τελικά στο πρωτάθλημα ποτέ δεν είναι γνωστός, αν και τα τηλεοπτικά πλάνα της πρώτης ημέρας δεν απεικόνιζαν 1.500 άτομα…

Αν και οι πωλήσεις εισιτηρίων από 1.500 θεατές δεν επρόκειτο να ανατρέψουν την οικονομική επιβάρυνση, σε ένα πρωτάθλημα που ο Konstantin Grigorishin λέει ότι του κοστίζει περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια για να λειτουργήσει αυτή τη σεζόν, μπορούν όμως να συμβάλουν στη συνολική αίσθηση… ενθουσιασμού του κολυμβητικού μίτινγκ, με το κλίμα να είναι σχετικά υποτονικό την πρώτη μέρα των Play-off.

Υπενθυμίζουμε ότι στα play-off του ISL αγωνίζονται μεταξύ άλλων και 3 Έλληνες κολυμβητές με τις ομάδες των LA Current και DC Trident αντίστοιχα. Ερχόμενοι με αυτοπεποίθηση από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Καζάν, όπου όλοι τους ανέβηκαν τουλάχιστον μία φορά στο βάθρο, οι: Απόστολος Χρήστου, Άννα Ντουντουνάκη και Ανδρέας Βαζαίος θα συμβάλλουν αναμφίβολα τα μέγιστα, ώστε να διεκδικήσουν με τις ομάδες τους μια ακόμη θέση στην κορυφή… με ή χωρίς θεατές!

Άλλα μέτρα που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ το Σάββατο στην Ολλανδία περιλαμβάνουν το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων, νωρίτερα (στις 19:00 τοπική ώρα). Η απαγόρευση των θεατών θα επηρεάσει επίσης σημαντικά τον προκριματικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, όπου αγωνίζεται η Ολλανδία εναντίον της Νορβηγίας στις 16 Νοεμβρίου. Οι αρμόδιοι φέρεται να εξετάζουν ακόμα επιλογές για κινηματογράφους και θέατρα, καθώς και τον περιορισμό της «πράσινης κάρτας» για τον COVID μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από COVID, ενώ δεν θα γίνονται δεκτά πλέον αρνητικά τεστ.

 

 

Facebook Comments