Ποτέ, μα ποτέ, δεν έχει σχολιαστεί από την εν λόγω ιστοσελίδα η οποιαδήποτε διαιτητική απόφαση, καθώς με αυτά ασχολούνται όσοι δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι οι διαιτητές είναι άνθρωποι και έχουν δικαίωμα στο λάθος.

Είναι σπάνιες οι φορές που συναντάμε έναν διαιτητή στην υδατοσφαίριση σε εντεταλμένη υπηρεσία και σπάμε τον ηθικό κανόνα του Aquafeed24.com προκειμένου να σας περιγράψουμε όσα ζήσαμε στην αναμέτρηση Μεσίνα-Μπολιάσκο για την Serie A1 γυναικών της Ιταλίας.

Η ομάδα της Μεσίνα, στην οποία αγωνίζεται η Ελληνίδα, Ελένη Σωτηρέλη, ηττήθηκε αναπάντεχα με 7-6 στην έδρα της, χάρη σε γκολ που σημειώθηκε στην τελευταία επίθεση του αγώνα και ενώ οι γηπεδούχες προηγούνταν καθ’όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο διαιτητής Romolini -φάνηκε να- είχε δόλο, καθώς σε ξεκάθαρες φάσεις έδινε ανάποδα σφυρίγματα υπέρ της Μπολιάσκο, ενώ τρεις μετρημένες φορές ο έτερος διαιτητής Centineo, σταμάτησε το παιχνίδι και άλλαξε την απόφαση του συναδέλφου του, δείχνοντας δυσαρέσκεια για τις αποφάσεις του.

Ειδικότερα, αφού ο ίδιος άνθρωπος είχε αποβάλει τόσο τον προπονητή της Μεσίνα, Μίσιτι, όσο και τη βοηθό προπονητή αργότερα αφήνοντας για οκτώ λεπτά την γηπεδούχο ομάδα χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ στον πάγκο, ύστερα βάλθηκε να τρελάνει όλους όσοι βρίσκονταν στην έδρα της Σικελικής ομάδας.

Επί 16 λεπτά η Μεσίνα κέρδισε μια αποβολή και ενώ προηγούνταν 6-3 δέχθηκε σερί 0-4 και εν τέλει γνώρισε την πικρή ήττα, με τα δύο τελευταία γκολ της Μπολιάσκο να προέρχονται από πέναλτι και από γκολ στην κόντρα της Καζέι.

Μάλιστα, το νικητήριο τέρμα επιτεύχθηκε κυριολεκτικά στην τελευταία επίθεση, αφού ο διαιτητής Romolini είδε επιθετικό φάουλ σε ξεκάθαρο κράτημα με τα δύο χέρια της παίκτριας της Μπολιάσκο πάνω στην Ντ’Αμίκο με την Καζέι να φεύγει στην κόντρα ολομόναχη απέναντι στη Σωτηρέλη, η οποία κρατούσε όρθια τη Μεσίνα στα δραματικά λεπτά που έπαιζε αβοήθητη χωρίς προπονητικό επιτελείο και διαθέσιμες παίκτριες (Εκτός με τρεις και η αρχηγός, Ραντίκι).

Τόσο ο προπονητής, Μίσιτι, όσο και ο πρόεδρος της Μεσίνα μίλησαν για δόλο του εν λόγω διαιτητή, ο οποίος κατάγεται από τη Φλωρεντία, εκεί όπου έχει βάση η πιο αδύναμη ομάδα της Serie A1 φέτος και πρώτη επιλαχούσα για υποβιβασμό. Ωστόσο, φαίνεται ότι το επόμενο παιχνίδι Φιρέντσε-Μεσσίνα αποκτά από τώρα χαρακτήρα τελικού, ενώ ο συγκεκριμένος διαιτητής φάνηκε να σφυρά με σκοπιμότητα.

Να σημειωθεί, ότι ποτέ στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει τέτοια σφαγιαστική διαιτησία, σε ανάλογο βαθμό τουλάχιστον, ενώ αν κρίνουμε από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, το επίπεδο των Ελλήνων διαιτητών είναι 100% υψηλότερο από τους Ιταλούς συναδέλφους τους.

Η γηπεδούχος ομάδα κέρδισε 8 ποινές, ενώ η Μπολιάσκο 11 και ένα πέναλτι. 

Εκτός διαιτησίας, στα ξεχωριστά της αναμέτρησης περιλαμβάνεται η παρουσίαση των δύο ομάδων, όπου οι παίκτριες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πισίνας και χαιρέτισαν αμφότερες τον κόσμο στην κερκίδα.

Ήταν σίγουρα μια ξεχωριστή εμπειρία και είναι η πρώτη φορά που ελληνική ιστοσελίδα καταγράφει αγώνα ξένου πρωταθλήματος.

Υ.Γ: Η Σελίδα του Aquafeed24.com στο facebook συνεχίζει να είναι μπλοκαρισμένη, ύστερα από θεάρεστες προσπάθειες ορισμένων και το πρόβλημα παραμένει άλυτο προς το παρόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here