Πανελλήνιο ρεκόρ και πάλι η Ιωαννίδη!

by Aquafeed 24

Με ένα ακόμη ρεκόρ από ένα μικρό σε ηλικία, αλλά ανερχόμενα ταλέντο της ελληνικής κολύμβησης ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9/12 (δεύτερη και τελευταία ημέρα των αγώνων) το Γκραν Πρι (σε 25άρα πισίνα) “Κύπελλο Χριστουγέννων”, στο Δημοτικό κολυμβητήριο Καρπενησίου “Παύλος Μπακογιάννης”.

Πρωταγωνίστρια, λοιπόν, για άλλη μια φορά η 13χρονη Ευτυχία Ιωαννίδη της Νίκης Βόλου (η οποία είχε πετύχει ρεκόρ και στα 200 ύπτιο το Σάββατο). Την Κυριακή το απόγευμα κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ και στα 100 ύπτιο Παγκορασίδων Β´ στον τελικό του αγωνίσματος όπου τερμάτισε 4η με 1.04.17.

Καλύτερος κολυμβητής των αγώνων αναδείχθηκε ο Δημήτρης Νέγρης του Ολυμπιακού (για την επίδοσή του στα 1.500 ελεύθερο 15.06.85) και καλύτερη κολυμβήτρια η Μαρία Λιώση του Ολυμπιακού για τη (χθεσινή) επίδοσή της στα 200 ελεύθερο.

Πολύ καλές επιδόσεις για την εποχή (σε 25άρα πισίνα) και σε επίπεδο Ανδρών – Γυναικών στους τελικούς της δεύτερης ημέρας των αγώνων, εκτός από αυτή του Νέγρη, ήταν της Σταυρούλας Καραντάκου του Εθνικού Πειραιά στα 100 ελεύθερο με 56.79 και του Χρήστου Κατραντζή του Ολυμπιακού στα 200 ελεύθερο.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των αγώνων μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

(Το σύστημα στα αποτελέσματα βγάζει αυτόματα ρεκόρ Παίδων Β´στα 100 πεταλούδα στον 15χρονο Κωνσταντίνο Στάμου του Ντιρί, κάτι που δεν ισχύει καθώς δεν υφίσταται πλέον τέτοια κατηγορία).

Στην τελετή λήξης του Γκραν Πρι χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Άρης Τασιός και ο Ά Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός, που ανακοίνωσαν ότι παραχωρείται στα σωματεία το Δημοτικό κολυμβητήριο Καρπενησίου για προετοιμασία. Σημαντική ήταν η βοήθεια των ανθρώπων του ΚΟ Καρπενησίου στη διοργάνωση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Η Ευτυχία Ιωαννίδη μας δήλωσε για τα δύο ρεκόρ της: “Η διοργάνωση ήταν άψογη και οι αγώνες μου άρεσαν πολύ. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από τον χρόνο μου. Πιστεύω ότι θα μπορούσα να τον κατεβάσω κι άλλο. Στην προπόνηση δουλεύω πολύ καλά με τον κ. Μανταλούφα και άμα δουλέψω ακόμα πιο σκληρά είμαι σίγουρη ότι θα πετύχω ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Ο στόχος μου φέτος είναι να μετάσχω στο Ευρωπαϊκό”.

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ Νίκος Κραουνάκης είπε στον απολογισμό για του συγκεκριμένους αγώνες: “Φέτος είχαμε από τις μεγαλύτερες συμμετοχές σε Γκραν Πρι Κυπέλλου Χριστουγέννων (230 κολυμβητές από 41 σωματεία) με όλους τους αθλητές υψηλού επιπέδου πλην αυτών που είναι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας και αυτών που σπουδάζουν στις ΗΠΑ). Έγιναν όμορφες κούρσες με έντονο συναγωνισμό και ικανοποιητικούς χρόνους για την εποχή, στο τελείωμα της 25άρας πισίνας και με κάποια πανελλήνια ρεκόρ στις μικρότερες κατηγορίες, ελπίδες για το μέλλον και των Εθνικών ομάδων. Τώρα γίνεται ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός για την 50άρα πισίνα. Οργανωτικά, όλα κύλησαν καλά, με τους ανθρώπους εδώ στο Καρπενήσι να είναι πρόθυμοι να λύσουν όλα τα θέματα. Αποδεικνύεται ότι η περιφέρεια και ειδικά εδώ, η Ευρυτανία, έχει τη θέληση και τις ικανότητες να κάνει μεγάλες διοργανώσεις που δίνουν κίνητρα στα νέα παιδιά. Ελπίζω να ξαναβρεθούμε εδώ για μια άλλη κολυμβητική συνάντηση”.

Πηγή:ΚΟΕ 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA