“Η Ελληνική κολύμβηση έδειξε τη δυναμική της”

by Aquafeed 24

Η χρονιά που φεύγει αφήνει πίσω της μεγάλες και σπουδαίες επιτυχίες στο χώρο του υγρού στίβου και ειδικότερα στο άθλημα της κολύμβησης, όπου συναντήσαμε κορυφαίες επιδόσεις, τόσο στο εγχώριο, όσο και στο διεθνές επίπεδο.

Η κολύμβηση βρίσκεται σταθερά σε ανοδική πορεία, τα τελευταία χρόνια και μας έχει χαρίσει πολλές επιτυχίες. Το 2018 ήταν μία, άκρως, θετική χρονιά για το άθλημα, στην Ελλάδα, καθώς πολλοί ήταν οι αθλητές, οι οποίοι διακρίθηκαν σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκόβης, η Ελληνική αποστολή είχε εξαιρετική παρουσία, με τον Παπαστάμο και τον Γκολομέεβ να κατακτούν αργυρά μετάλλια και τον Χρήστου το χάλκινο, δείχνοντας ότι υπάρχει αρκετό ταλέντο και προοπτικές για περισσότερες διακρίσεις στο άμεσο μέλλον. Επιπλέον, η Ελληνική ομάδα της κολύμβησης, κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των Μεσογειακών Αγώνων της Ταραγόνα 13 φορές, κάνοντας αισθητή την παρουσία της.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Χριστόδουλος Χούμας, αναφέρθηκε στη γεμάτη χρονιά που έζησε η κολύμβηση, με τις πολλές επιτυχίες: “Το 2018, ο Ελληνικός υγρός στίβος έκανε αισθητή την παρουσία του, σε όλο τον κόσμο. Τόσο στην κολύμβηση, όσο και στην υδατοσφαίριση είχαμε πολλές διακρίσεις, με συμμετοχές σε μικρούς και μεγάλους τελικούς, καθώς και πολλαπλά μετάλλια στα διεθνή πρωταθλήματα και την Ολυμπιάδα Νέων. Ο Γκολομέεβ και ο Παπαστάμος με το αργυρό και ο Χρήστου με το χάλκινο στη Γλασκόβη, ο Θώμογλου με το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μπουένος Άιρες, αλλά και τα 13 μετάλλια στους Μεσογειακούς αγώνες της Ταραγόνα, έκαναν σαφές το γεγονός ότι η κολύμβηση στην Ελλάδα μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, δείχνοντας τη δυναμική του αθλήματος, στη χώρα. Το έτος που φεύγει ήταν γεμάτο και στις εσωτερικές διοργανώσεις, με σπουδαίες επιδόσεις και Πανελλήνια ρεκόρ, παρά τις δύσκολες συνθήκες, με τα γνωστά προβλήματα που επικρατούν. Θα ήθελα να ευχηθώ για το νέο χρόνο κουράγιο σε όλο τον κόσμο και να έχουν υγεία και αισιοδοξία, με αγάπη για τα αθλήματα του υγρού στίβου. Πιστεύω ότι το 2019 θα είναι μία χρονιά χαράς, με πολλές διακρίσεις, καθώς πλησιάζουν οι κρίσιμοι αγώνες, που θα δώσουν εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020”.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιονίκης του Ρίο, Σπύρος Γιαννιώτης, εστίασε στις καλές επιδόσεις των αθλητών, που δίνουν ελπίδες για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις: “Η χρονιά που φεύγει, αφήνει πίσω της, πολλές επιτυχίες στα αθλήματα του υγρού στίβου, τόσο στις μεγάλες κατηγορίες, όσο και στις μικρότερες, δείχνοντας καλό πρόσωπο στις εγχώριες και διεθνής διοργανώσεις. Στην κολύμβηση, ο Γκολομέεβ μοιάζει να είναι ικανός να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια, αλλά και οι υπόλοιποι αθλητές μπορούν να διακριθούν. Επιτυχίες είχαμε και στο πόλο, όπου έφηβοι και παίδες σήκωσαν ψηλά τη “γαλανόλευκη’ σημαία, αλλά και ο Ολυμπιακός, με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, έδειξε εξαιρετικά δείγματα. Θεωρώ, πως με σωστή δουλειά, το υγρό στοιχείο κάνει, συνεχώς, ανοδικά βήματα στη χώρα μας. Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους, με υγεία και αγάπη, καθώς και καλές επιδόσεις σε όλα τα αθλήματα και γιατί όχι, ένα Παγκόσμιο μετάλλιο στην κολύμβηση”.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA