Ο Απόλλωνας ήρθε για να μείνει

by Aquafeed 24

Το πρωτάθλημα βρίσκεται προ των πυλών και ο Απόλλωνας ζει και αναπνέει για αυτή την ημέρα μιας και βλέπει τα όνειρα τόσων χρόνων σιγά σιγά να παίρνουν σάρκα και οστά.

Σήμερα με κάθε επισημότητα και παρουσία σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερασιτέχνη και πλήθους φιλάθλων στην αίθουσα τροπαίων του γηπέδου «Γεώργιος Καμάρας» στη Ριζούπουλη πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ομάδας που έχει φτιαχτεί για να πρωταγωνιστήσει.

Το κλίμα ήταν ενθουσιώδες, καθώς η συμμετοχή της αμφίβιας «ελαφράς ταξιαρχίας» στην Α1 Κατηγορία είναι ιστορική από κάθε άποψη. Είναι η παρθενική για το τμήμα, καταγράφεται ως η πρώτη διπλή εκπροσώπηση σε ανώτατη κατηγορία κάποιου ομαδικού αθλήματος στην 126χρονη ιστορία του συλλόγου (ποδόσφαιρο και πόλο), ως έδρα θα χρησιμοποιηθεί (σύντομα θα δοθεί η απαραίτητη άδεια) το πλήρως ανακαινισμένο και εντυπωσιακό Σεράφειο κολυμβητήριο στο Ρουφ – έδρα που είχε χρησιμοποιήσει στα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα, από το 1923 έως και τη μόνιμη εγκατάσταση στη Ριζούπολη, η ποδοσφαιρική ομάδα – , ενώ με το κυανόλευκο σκουφάκι θα κλείσει και επισήμως τη σπουδαία καριέρα του, στα 42 του χρόνια, ο Γιώργος Αφρουδάκης.

Ο μεγάλος αυτός αθλητής, που μαζί με τον αδερφό του Ζάχο οραματίστηκαν και δημιούργησαν πριν από τέσσερα χρόνια το τμήμα πόλο του Απόλλωνα έχοντας την αμέριστη υποστήριξη και χρηματοδότηση του Σταμάτη Βελλή, δηλώθηκε στο ρόστερ για να ολοκληρώσει, όπως είχε υποσχεθεί, τον κύκλο του, αγωνιζόμενος σε ένα επίσημο παιχνίδι για λογαριασμό του Συλλόγου που αγαπά από μικρό παιδί. Τη μεγάλη καριέρα τους θα κλείσουν επίσης με το σκουφάκι του Απόλλωνα φέτος και οι Ζάχος Αφρουδάκης, Γιώργος Ρέππας.

Την παρουσίαση της ομάδας πόλο άνοιξε με χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΓΣ «Απόλλων Σμύρνης» Παναγιώτης Καταβέλος, ο οποίος δήλωσε:
«Είναι μεγάλη η χαρά μας. Όταν ξεκίνησε η σκέψη και το όραμα για το πόλο είχε πει ο Γιώργος ότι θα φτάσουμε στην Α1 και να που φτάσαμε . Εκτός από το ποδόσφαιρο είναι το 2ο ομαδικό άθλημα του Συλλόγου στην Α Κατηγορία και σε δύσκολες εποχές. Φέτος η χρονιά είναι δύσκολη, θα έχουμε και πίκρες και λύπες. Μας ενδιαφέρει η καλή εμφάνιση, να σωθεί η ομάδα όσο το δυνατό γρηγορότερα και να πλασαριστούμε σε καλή θέση. Να ευχηθώ καλή δύναμη, υγεία και καλή επιτυχία και να υποσχεθώ ότι εμείς θα είμαστε όσο μπορούμε δίπλα τους, θα φωνάζουμε για την ομάδα, θα τους υποστηρίζουμε και στις νίκες και τις ήττες. Θα σας χαιρόμαστε και θα σας χειροκροτούμε».

Ο έφορος και ψυχή του τμήματος, Σπύρος Μίντζης αφού έκανε λόγο για ένα ιστορικό επίτευγμα (η άνοδος στην Α1) τόνισε ότι τα όσα έμαθε ασχολούμενος με το τμήμα πόλο όλα αυτά τα 3,5 χρόνια «δεν μπορούν να συγκριθούν με τίποτα άλλο απ’ όσα έχω ζήσει στον αθλητικό χώρο». Στη συνέχεια εξήρε την οργάνωση που υπάρχει στο τμήμα χάρις στα αδέρφια Αφρουδάκη, μίλησε για ένα απόλυτα οικογενειακό κλίμα που συνάδει με το ήθος και τις αρχές του ΓΣ «Απόλλων Σμύρνης» και ανέπτυξε το όραμα που υπάρχει ώστε το κολυμβητήριο στη Ριζούπολη να μετατραπεί σ’ ένα παιδικό μελίσσι σε συνδυασμό με τα τμήματα ακαδημιών πόλο και υδατοσφαίρισης που θα αναπτύσσονται παράλληλα στο Σεράφειο κολυμβητήριο.

Από την πλευρά του ο προπονητής Γιάννης Κατρουτζανάκης αφού παρουσίασε την ομάδα του αναφέρθηκε στο πάθος που υπάρχει για αυτή τη νέα χρονιά.

«Όπως είχαμε πει και με το που τελείωσε το πρωτάθλημα της Α2 ήταν δύσκολο για τις ομάδες που ανέβηκαν στην Α1 να κάνουν το σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν, καθώς υπήρχε πολύ λίγος χρόνος διαθέσιμος. Μαζί, όμως, με τον Γιώργο και τον Ζάχο προσπαθήσαμε για το καλύτερο και πήραμε παίκτες που θα μας βοηθήσουν πρώτα απ’ όλα να μείνουμε στην κατηγορία και να πετύχουμε ό,τι καλύτερο αφού εξασφαλίσουμε την παραμονή» δήλωσε αρχικά ο 40χρονος προπονητής του Απόλλωνα και συνέχισε:

«Η χρησιμοποίηση ως έδρας του Σεράφειου κολυμβητηρίου θα μας δώσει δυναμική. Είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις τη δική σου έδρα και μάλιστα σε μια περιοχή όπου βρίσκεται κοντά ο πυρήνας του κόσμου μας. Ελπίζουμε ότι με το που θα μετακομίσουμε στο Σεράφειο οι φίλαθλοί μας θα δίνουν δυναμικό “παρών” δημιουργώντας μια… καυτή έδρα, μεταφέροντας πίεση στον αντίπαλο. Εξάλλου το φετινό πρωτάθλημα είναι δύσκολο, με δυνατές έδρες κι ελπίζουμε δυνατή να είναι και η δική μας. Υγεία να έχουμε, να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα τραυματισμών και όλα θα πάνε καλά. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλα τα παιδιά που πέρασαν από τον Απόλλωνα και συνέβαλαν, ώστε να ανέβει η ομάδα στην Α1 και δεν είναι σήμερα εδώ. Όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους. ».

Το ρόστερ του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης για τη σεζόν 2017-18

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
ΡΕΠΠΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΙΑΣΟΝΑΣ
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΤΡΟΒΑΣ – ΚΥΡΙΑΖΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (ΑΡΧΗΓΟΣ)
ΚΑΛΙΟΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ
ΜΑΥΡΩΤΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ ΖΑΧΟΣ
MOSKOV NIKOLA
LEKIC DJORDJE
ΦΩΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΨΑΡΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΟΥΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΤΣΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΦΟΥΝΤΑΡΙΣΤΟΙ
ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΠΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΣΤΑΝΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Γιάννης Κατρουτζανάκης

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA