Αφρουδάκης “Ενα όμορφο φινάλε”

by Aquafeed 24

Από τη στιγμή που δηλώθηκε στο ρόστερ άπαντες περιμένουν τη στιγμή που ο Γιώργος Αφρουδάκης θα φορέσει το σκουφάκι του Απόλλωνα Σμύρνης. Αυτό, θα γίνει, όπως εξηγεί ο ίδιος, σε ένα παιχνίδι, για να κλείσει έτσι και με τη «βούλα» μια ένδοξη καριέρα:

«Θα παίξω σ’ ένα παιχνίδι το οποίο θα επιλέξουμε αναλόγως με την πορεία και τους στόχους της ομάδας. Κάποια στιγμή θα αγωνιστώ για να κλείσω κι επίσημα την καριέρα μου ακριβώς όπως το είχα υποσχεθεί. Με το σκουφάκι της αγαπημένης μου ομάδας, του Απόλλωνα».

Στην συνέχεια φυσικά δεν δίστασε να αναφερθεί σε όλα όσα έγιναν αυτά τα τρία χρόνια

«Πιστέψτε με όταν δημιουργήθηκε κι έπεσε η ιδέα στο τραπέζι ο λόγος που θέλαμε να δημιουργήσουμε το τμήμα πόλο, που γνωρίζουμε πολύ καλά ήταν για να συσπειρωθούμε και να δώσουμε δυναμική στην ομάδα του Απόλλωνα. Σας βλέπω εδώ σήμερα και χαίρομαι. Θέλουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι στην οικογένεια του Απόλλωνα, Ερασιτέχνης, ΠΑΕ, φίλαθλοι. Να υπάρχει αγάπη και σύμπνοια».

Ακολούθως ο οραματιστής και δημιουργός αυτής της ομάδας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη μιας άνετης παραμονής, ώστε να μπουν οι βάσεις για κάτι ακόμη μεγαλύτερο στο μέλλον:

«Έχουμε επιλέξει περισσότερους νέους παίκτες στο φετινό ρόστερ – ακόμη και οι ξένοι είναι πολύ μικροί σε ηλικία – καθώς θέλουμε να έχουμε ενθουσιασμό και ενέργεια στα παιχνίδια μας. Επίσης επειδή το ήθος με χαρακτήριζε σαν αθλητή, όλοι οι παίκτες μας είναι διαλεγμένοι και για την προσωπικότητα και το ήθος τους. Έχουμε 21 αθλητές, όλοι τους πολύ καλά παιδιά. Από τα βασικά κριτήρια για να έρθουν στην ομάδα. Πιστεύω ότι όσο περνά ο καιρός θα βελτιωνόμαστε, ώστε κατά τη διάρκεια της σεζόν να πετύχουμε μια άνετη παραμονή στην Α1 και ταυτόχρονα να έχουμε χτίσει τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Θέλουμε να κάνουμε βήματα προς τα πάνω κάθε χρόνο».

Σχετικά με τη χρησιμοποίηση του Σεράφειου για προπονήσεις και αγώνες είπε:

«Είναι σημαντικό ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα αγωνιζόμαστε (σ.σ. όχι στην πρεμιέρα, που θα γίνει στην Ηλιούπολη) στο ολοκαίνουργιο Σεράφειο. Το καλύτερο κολυμβητήριο στην Ελλάδα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και μας αλλάζει επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Αθηναίων για τη συνεργασία αυτή. Νομίζω ότι είναι χαρά για τον κάθε φίλαθλο της υδατοσφαίρισης να παρακολουθεί αγώνες σε αυτό το κολυμβητήριο. Είναι ευχής έργο που έχουμε ως ομάδα αυτό το προνόμιο».

Στο τέλος ο  Γιώργος Αφρουδάκης μίλησε για τη δυναμική που προσδίδει ο κόσμος του Απόλλωνα. Μάλιστα απηύθυνε κάλεσμα λέγοντας:

«Θα τονίσω ότι πρέπει να αγκαλιάσουμε όλοι αυτή την προσπάθεια, ζητάμε στήριξη από τον κόσμο, καθώς αξίζει να έχουμε κόσμο στα παιχνίδια και για την προσπάθεια και για τα παιδιά, που μπορεί να σας φανεί περίεργο, αλλά προπονούνται δύο φορές τη μέρα, το βράδυ 9-11 και το πρωί 8 στη Γλυφάδα. Οπότε με το που πάνε σπίτι πρέπει να ξαπλώσουν. Είναι ένα σκληρό πρόγραμμα για εκείνους. Δίνουμε το πρώτο μας παιχνίδι το προσεχές Σάββατο (σ.σ. με τον ΑΟΠ Φαλήρου στην Ηλιούπολη) και θέλουμε, όπως και στη διάρκεια της σεζόν, τη στήριξη των φιλάθλων μας.».

Ο φυσικός ηγέτης των «κυανόλευκων» δεν θα γινόταν να μην αναφερθεί στο νεόδμητο κολυμβητήριο της Ριζούπολης:

«Απ’ όλη την πορεία τα 3.5 χρόνια αυτό που κρατώ σαν Γιώργος είναι το κολυμβητήριο που φτιάξαμε στη Ριζούπολη. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό έργο του τμήματος, αλλά και του ερασιτέχνη Απόλλωνα τα τελευταία χρόνια. Είναι απίστευτα μεγάλη η χαρά που παίρνω όταν βλέπω μικρά παιδιά που φορούν το σκουφάκι του Απόλλωλα, γελούν και παίζουν, μαθαίνουν κολύμβηση στη Ριζούπολη. Είμαι πανευτυχής που σ ένα ιστορικό γήπεδο βλέπω παιδάκια σε καθημερινή βάση. Εδώ θέλω να τονίσω ότι δεν θα υπήρχε τίποτα αν δεν υπήρχε ο Σταμάτης Βελλής  Ο,τι του έχουμε καταθέσει ως ιδέα είναι πάντα θετικός, είτε με την αλλαγή έδρας είτε με το κολυμβητήριο στη Ριζούπολη. Είναι ευχής έργο που είναι δίπλα μας. Στο κολυμβητήριο φιλοξενούμε ήδη 180 παιδιά υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση άρτια καταρτισμένων προπονητών. Στόχος μας είναι να φέρουμε ακόμη περισσότερα μικρά παιδιά στα τμήματα υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα και να δημιουργήσουμε υγιείς αθλητές και ανθρώπους».

You may also like

1 comment

Αργύρης Αγκορτσας 12 Οκτωβρίου, 2017 - 12:27

Η αξία σου στον πρωταθλητισμό αδιαμφισβήτητη, το εκπληκτικό όμως είναι η διαχείριση του τέλους της αγωνιστικής καριέρας και η μετάβαση σε άλλο πόστο. Εντέλει ναι, πρωταθλητισμός είναι η παιδεία του να εκτιμας και να σέβεσαι τους προηγούμενους και τους επόμενους εμπλεκόμενους στο άθλημα, δίνοντας πίσω κάτι καλύτερο από ότι πήρες.

Reply

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA