Άγγιξε τον τελικό στο 200αρι πρόσθιο η Ελένη Κοντογεώργου!

by Aquafeed 24
Την τελευταία τους παράσταση έδωσαν πριν από λίγο τα ελληνικά «δελφίνια» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης νέων που διεξάγεται στην Ινδιανάπολη των Η.Π.Α. (23-28/8).
Πολύ κοντά στην πρόκριση του μεγάλου τελικού των 200μ. πρόσθιο βρέθηκε η Ελένη Κοντογεώργου, με την νεαρή κολυμβήτρια να σταματάει το χρονόμετρο στο 2:31.65 και να χάνει την συμμετοχή της για τις «8» καλύτερες του κόσμου για 29 κλάσματα του δευτερολέπτου, καταλαμβάνοντας την 10η θέση.
Το τελευταίο εισιτήριο που έδινε την πρόκριση για τον απογευματινό τελικό πήρε η Σουηδέζα Χάνα Μπρουνζέλ με χρόνο 2:31.36, μια επίδοση που ήταν εφικτή για την ελληνίδα κολυμβήτρια, με το ατομικό της ρεκόρ να είναι 2:30.65.
Στην ίδια σειρά με την Ελένη Κοντογέωργου και ακριβώς δίπλα της στην 1η διαδρομή κολύμπησε η Νικολέτα Παυλοπούλου, με την αθλήτρια του Ωκεανού να σημειώνει χρόνο 2:33.84 και να μένει στην 17η θέση. Καλύτερη όλων στα προκριματικά ήταν η Αμερικανίδα Ζωή-Ελίζαμπεθ Μπαρτέλ με επίδοση 2:29.00.
Νωρίτερα, στο πρώτο αγώνισμα της ημέρας, οι Παναγιώτης Μπολάνος και Απόστολος Παπαστάμος αγωνίστηκαν στα 200μ. ύπτιο με τους δύο Έλληνες κολυμβητές να μένουν εκτός τελικού.
Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Μπολάνος με το 2:03.72 κατέλαβε την 15η θέση, με τον κολυμβητή του Ολυμπιακού να κάνει ένα πολύ καλό πρώτο 100αρι γυρίζοντας 3ος στη σειρά του με 59.00, στη συνέχεια όμως κουράστηκε τερματίζοντας 4ος.
Ο κολυμβητής του ΝΟ Χανίων Απόστολος Παπαστάμος πήρε την 21η θέση, σταματώντας το χρονόμετρο στο 2:06.44. Η 8η θέση του τελικού «κλείδωσε» από τον Ιρλανδό Κόνορ Φέργκιουσον με 2:01.56. Τον καλύτερο χρόνο στα προκριματικά σημείωσε ο 16χρονος Αμερικανός Κάρσον Φόστερ με 1:59.44.
Διονύσης Παπαδάκης: «Εξαιρετική παρουσία των παιδιών – Το μέλλον είναι εδώ»
Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης νέων ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, με τον προπονητή που συνόδευσε τα παιδιά σε αυτή τη διοργάνωση, Διονύση Παπαδάκη να μιλά στην επίσημη σελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, τονίζοντας την καλή εικόνα που έδειξαν οι κολυμβητές/τριές μας. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε:
«Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με την παρουσία των παιδιών να κρίνεται εξαιρετική και να βάζω ένα θετικό πρόσημο. Είχαν μπροστά τους μια μεγάλη χρονιά και ήταν δύσκολο να βρεθούν κάθε φορά στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση και να φέρουν το σώμα τους σε συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού. Κατάφεραν να προκριθούν στους ημιτελικούς, όμως είχαμε τις ευκαιρίες μας,  για να πάμε και σε έναν τελικό, όπως σήμερα με την Ελένη Κοντογεώργου, η οποία έχασε την πρόκριση για πολύ λίγο».
Στην ερώτηση σχετικά με την απόφαση της Νικολέτας Παυλοπούλου να αγωνιστεί στο 50αρι ελεύθερο, ενώ στην αρχή δεν το είχε δηλώσει επισήμανε: «Η Νικολέτα ήρθε και μου είπε ότι ένιωθε καλά και πως ήθελε να αγωνιστεί. Αυτό φάνηκε από το πολύ μεγάλο ατομικό ρεκόρ που έκανε. Επιπλέον, τα αγόρια πραγματοποίησαν μία εκπληκτική σεζόν, η οποία ήταν μεγάλη σε διάρκεια με αρκετούς αγώνες, παρουσίασαν όμως μία εξαιρετική εικόνα. Ο Παναγιώτης (Μπολάνος), κολύμπησε πολύ καλά, καταφέρνοντας να μπει σε ημιτελικούς και ο Απόστολος (Παπαστάμος) είχε μία καλή παρουσία, έχοντας μία πλούσια χρονιά. Το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης είναι εδώ και θα πρέπει να δώσουμε την απαραίτητη προσοχή σε αυτά τα παιδιά και σε άλλα που ακολουθούν».

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA